Інноваційні будівельні матеріали з переробленого пластику - Болотов, Максим; Романенко, Олеся (КНУБА, 2025)
Пластикові відходи становлять значну екологічну проблему, спричиняючи забруднення довкілля та негативно впливаючи на екосистеми. Водночас, будівельна галузь постійно шукає інноваційні та екологічно чисті матеріали для зменшення свого впливу на навколишнє середовище. Переробка пластику для виготовлення будівельних матеріалів, таких як цегла, шифер та дорожні покриття, є перспективним напрямком, що поєднує вирішення екологічних проблем із задоволенням потреб будівництва.
Keywords: будівельні матеріали; інноваційні будівельні матеріали; пластик; перероблений пластик; пластикові відходи