Збалансоване природокористування - Волошкіна Олена Семенівна; Василенко Леся Олексіївна (КНУБА, 2026)
Містить концептуальні засади дисципліни «Збалансоване природокористування» для магістрів спеціальності Е2 «Екологія» та складається з двох модулів: змістовний модуль 1 «Глобальний характер сучасних проблем природокористуванням» та змістовний модуль 2 «Охорона та раціональне використання водних ресурсів». Курс лекцій першого модуля охоплює питання раціонального й економічно обґрунтованого використання природних ресурсів в умовах глобалізації та міжнародної конкуренції. Другий модуль присвячений охороні та раціональному використанню водних ресурсів. Призначений для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності E2 «Екологія».