Оптимізація енергоспоживання в процесорах для мобільних пристроїв - Карпочев, Максим (КНУБА, 2024)
У роботі розглядаються сучасні підходи та методи оптимізації енергоспоживання процесорів для мобільних пристроїв. Зростання попиту на портативні електронні пристрої, такі як смартфони та планшети, вимагає підвищення енергоефективності, оскільки тривалість роботи від акумулятора є критично важливою для користувачів. У тезі аналізуються апаратні та програмні рішення для зниження енергоспоживання, включаючи адаптивне управління тактовою частотою, динамічне регулювання напруги, використання багатоядерних архітектур та алгоритми розподілу завдань. Також розглядається вплив нових технологій, таких як штучний інтелект та машинне навчання, на зниження енергетичних витрат.
Keywords: оптимізація енергоспоживання; мобільні процесори; енергоефективність; штучний інтелект; 621.3