Відповідальність за самочинне будівництво та будівельна амністія - Щербакова, Олена Миколаївна (КНУБА, 2019)
На сьогоднішній день в Україні є актуальним питання самочинного будівництва, його правових наслідків, що обумовлюється як щоденним зростанням числа будівельних майданчиків, всіляких добудов і прибудов, так і кількістю судових позовів з приводу самочинно збудованих об’єктів. Згідно з відомостями БТІ, на сьогоднішній день тільки в столиці є кілька десятків споруд, будівництво яких велося незаконно. По всій Україні їх близько півмільйона, включаючи індивідуальні житлові будинки
Keywords: самочинне будівництво; будівельна амністія; незаконне будівництво; адміністративна відповідальність; кримінальна відповідальність; моральна шкода