Транспортна модель як інструмент визначення витрати палива транспортним потоком на вулично-дорожній мережі міст - Тарасюк, Володимир (КНУБА, 2025)
У роботі розглянуто сучасні підходи до визначення витрати палива транспортним потоком на вулично-дорожній мережі міст з використанням транспортних моделей. Описано процес розрахунку витрати різних видів палива (зокрема бензину, дизелю, електроенергії) для різних типів транспортних засобів з використанням програмного комплексу PTV Visum на основі модуля HBEFA. Наведено основні фактори, які впливають на обсяг витраченого палива транспортним потоком на вулично-дорожній мережі міст та проаналізовано основні підходи до формування нових складів транспортних потоків у транспортній моделі.
Keywords: транспортна модель; вулично-дорожня мережа; транспортний потік; витрата палива; PTV Visum; модуль HBEFA