Ефективність використання уніфікованих систем моніторингу будівель на різних етапах життєвого циклу - Наріжний, В. В. (Ліра-К, 2022)
Основною метою систем моніторингу будівель є своєчасне виявлення технічних змін будівлі чи конструкції зокрема для їх подальшого контролю. Для кращого розуміння алгоритмів поєднання зазначених систем на різних етапах контролю технічного стану будівлі, їх необхідно розділити, визначити необхідні технічні засоби та параметри моніторингу, методи та способи оптимального використання прийнятих систем, технічну можливість їх реалізацїї та подальшого використання. В загальному можна виділити наступні етапи життєвого циклу будівлі: будівництво, експлуатація, еконструкція, регенерація або ліквідація будівлі.
Keywords: системи моніторингу будівель; процес експлуатації будівель; уніфіковані системи моніторингу; 69.058