Кільцевий бур з кулачковим двопрофільним кернопідрізним пристроєм - Смірнов, В.; Головань, В.; Кривенда, В. (КНУБА, 2014)
Наведено рекомендації по конструюванню нового кільцевого робочого органа бурильних машин з кернопідрізним кулачковим пристроєм. Робочий орган складається із кільцевого бура, в нижній частині якого над грунторуйнівним вінцем монтуються кулачкові двопрофільні пристрої, що, врізаючись в грунт при зворотному обертанні, відокремлюють та захоплюють керн. Використання кулачкових кернопідрізних пристроїв нової конструкції забезпечує можливість прискорення процесу підрізання та видалення із свердловини керна, та підвищує продуктивність буріння.
CIRCULAR BOER WITH CAM A TWO PROFILE DEVICE FOR TRIMMING THE TOP LAYER OF GRASS
Keywords: бур; свердловина; керн; продуктивн ість; бур; скважина; керн; производительность; Boer; water borehole; core; productivity; 624.13