Енергоефективні системи формування мікроклімату для індивідуального житлового будинку в котеджному містечку в Київській області - Хоменко, Сергій; Зінич, Петро; Рибачов, Сергій (КНУБА, 2023)
Створення і підтримання необхідних кліматичних умов в індивідуальному будівництві є одним з найбільш складних і наукоємних процесів. Саме на стадії проектування може бути визначений оптимальний варіант енергоефективних схем систем опалення та кондиціонування споруди. Раціональне використання енергетичних ресурсів з мінімальними капіталовкладеннями лежить в основі визначення енергоефективності систем опалення та кондиціонування будинку. Використання енергоефективного обладнання є практичною гарантією зменшення витрат в процесі експлуатації та обслуговування систем.
Keywords: енергоефективні системи; мікроклімат; котеджне містечко; будинок; житловий будинок