До питання про забезпечення державою збереження історичних пам’яток та інших об’єктів в умовах воєнного стану - Похиленко Ірина Сергіївна (АртЕк, 2023)
Стаття 54 Конституції України передбачає, що держава забезпечує збереження історичних пам’яток та інших об’єктів, що становлять культурну цінність, вживає заходів для повернення в Україну культурних цінностей народу, які знаходяться за її межами. Говорячи про Загальну декларацію прав людини, слід відмітити положення статті 27, де передбачено, що кожен має право вільно брати участь у культурному житті своєї спільноти, користуватися здобутками мистецтва та науковими досягненнями.
Keywords: історичні пам’ятки, культурні цінності, воєнний стан; 719:[342.951:351.85]