Світлотехнічні прилади що застосовуються в зовнішньому середовищі - Копасова, Г. В. (КНУБА, 2015)
Розглядаються засоби освітлення архітектурного та ландшафтного середовища, наводяться приклади використання різних світлотехнічних приладів і принципи утворення нових візуальних образів у вечірній період часу. Наведені особливості необхідні для розрахунку штучного освітлення та типи можливих освітлювальних установок відповідно до існуючих умов у середовищі
Keywords: світлотехніка; тінеутворення; світловий поток; властивості світла; світлове середовище; светотехника; тенеобразование; тенеобразование; свойства света; световая среда; lighting technic; shadows formation; luminous flux; light properties; light environment; 628. 9