Якість мікроклімату в навчальному закладі будівлі, що підлягають термомодернізації - Сафронова, Яна (КНУБА, 2024)
Експлуатаційні затрати будівель у Європейському Союзі становлять приблизно 40% від загального енегроспоживання. Одним із елементів раціоналізації енергоспоживання в будівлях є заходи, пов'язані з термомодернізацією будівель. Однак дії, спрямовані на зниження енергоємності будівель, не завжди корелюють із покращенням мікрокліматичних умов у приміщеннях. Помилки у впровадженні програми підвищення енергоефективності призвели до виникнення феномену "синдрому хворої будівлі". Представлено результати дослідження, проведеного в кількох навчальних будівлях до і після
Keywords: мікроклімат; термомодернізація; синдром „хворої будівлі”; 628.8:727.3