Самостійні заняття фізичними вправами як засіб підвищення рухового режиму студентів - Киселевська, Світлана Михайлівна; Брінзак, Валентина Петрівна (ДНУ, 2014)
Подальше обгрунтування доцільності забезпечення студентів оптимальним руховим режимом у процесі освітньої діяльності. З метою встановлення впливу рівня рухової активності на успішність та захворюваність студентів був проведений аналіз екзаменаційних відомостей та довідок студентів. Основною причиною погіршення здоров’я студентів є недостатня рухова активність. Доцільною й перспективною формою підвищення рухової активності студентів у процесі освітньої діяльності є самостійні заняття фізичними вправами, тривалістю не менше 30 хвилин на добу, не менше 3-4 разів на тиждень й побудованих з урахуванням інтересів студентів та з їхніми індивідуальними особливостями, що підтверджується результатами досліджень.
Keywords: студенти; самостійні заняття; руховий режим; 796:378