Сучасна людина та її потреби – основа для формування системи підготовки фахівця – архітектора - Бачинська, Л. Г. (КНУБА, 2016)
Розглянуті зміни у структурі та змісті навчального плану підготовки архітекторів у КНУБА за останні 25 років, наведені приклади динаміки об’ємів і змісту дисциплін за останні 8 років. Запропоновано перебудувати зміст навчального плану з врахуванням появи нових наукових знань про людину, процесів змінення сучасної людини, її потреб та вимог до організації простору і форми архітектурних об’єктів.
Keywords: навчальний план; підготовка архітекторів; сучасна людина та її потреби; учебный план; обучение архитекторов; современный человек и его потребности; curriculum; training of architects; modern man and his needs