Специфіка функціонування інноваційної туристичної індустрії на регіональному рівні - Яворська, Оксана Григорівна (Бескиди, 2017)
Туризм є стратегічно важливою та пріоритетною галуззю економіки; загальновизнаним показником якості життя громадян країни чи регіону. Рівень доступності туристичних послуг для членів суспільства залежить від доходів людей та благополуччя суспільства. Сфера туризму та індустрії гостинності розглядається нами та іншими дослідниками і фахівцями як сукупність об’єктів господарської діяльності, результати якої суттєво впливають на економічні показники регіону за рахунок формування, просування та реалізації якісних, унікальних та конкурентоздатних туристичних продуктів та послуг в різних регіонах України. Таким чином, сучасний туризм — складний комплекс різних галузей, які впливають на соціально-економічний розвиток регіонів.
Keywords: туризм; туристична індустрія; 338.48