Дослідження руху вібромашин при проходженні через резонанс - Назаренко Іван Іванович; Кобижський М. Г. (КНУБА, 2010)
При пуску або зупинці вібраційної машини під час ущільнення бетонної суміші вона проходить через резонанс, оскільки пружинні опори на які спирається вібромашина розраховуються із умов віброізоляції, а вимушена частота значно перевищує власну частоту машини. При проходженні через резонанс виникають значні коливання, амплітуда яких в декілька разів перевищує необхідну за технологією величину. Тому актуальною є проблема встановлення цієї величини амплітуди коливань та оцінки впливу джерела енергії на рух системи.
Keywords: рух вібромашин; резонанс; бетонна суміш; величина амплітуди коливань