Алгоритм моделювання розвитку тріщини в просторових тілах із застосуванням напіваналітичного метода скінченних елементів - Гуляр, О. І.; Пискунов, С. О.; Сахаров, О. С.; Шкриль, О. О. (КНУБА, 2004)
Метою даної роботи є розробка алгоритму чисельного моделювання росту тріщини в просторових тілах, його реалізація в межах НМСЕ і проведення дослідження ефективності запропонованого підходу на прикладі призматичних просторових тіл.
Keywords: НМСЕ; трішина; циклічне навантаження