Управління ефективністю реконструкції житлового фонду на основі економічного девелопменту (на прикладі міст КНР) - Гао, Шаоцин (My University, 2016)
Дисертаційна робота присвячена вирішенню завдання з розробки теоретико- методичних і практичних підходів по удосконаленню управління реконструкцією сільського житлового фонду у межах міст КНР. У роботі проаналізовано існуючі теоретичні та методичні підходи до оцінки ефективності реконструкції житлового фонду міст, головні концептуальні підходи та способи оцінки. Доведено, що для забезпечення ефективності проектів РПМ доцільно проводити комплексне управління їх ефективністю для головних УІБП. Здійснено аналіз способів оновлення житлового фонду міст. У результаті виявлено, що жоден з них не може бути у повній мірі використаний для здійснення реконструкції поселень у місті. Запропоновано новий термін «інвіталізація», що охоплює не тільки здійснення кількісних та якісних змін реконструйованого житла, але й впровадження заходів по залученню району до життя міста шляхом створення соціальних, економічних, культурних та інших заходів. Виділено наступні моделі здійснення реконструкції поселень у місті: повного зносу і повного будівництва, переселення та облаштування на новій території, будівництва і наступного зносу, об’єднання поселень, централізованого будівництва, залучення до реконструкції великих підприємств, об’єднаної розробки. Розроблений методичний підхід до комплексної оцінки ефективності девелопера та вибору варіантів проектів реконструкції відповідно до їх ефективності для головних УІБП. Результати дослідження впроваджено у практику девелоперських компаній КНР та України.
Keywords: реконструкція; інвіталізація; управління ефективністю; ефективність реконструкції; девелоперська компанія; учасники інвестиційно- будівельного процесу; 69.059.4 (510)