Будівництво і реконструкція центрів первинної медичної допомоги в об’єднаних територіальних громадах України - Брідня, Л. Ю. (КНУБА, 2018)
У статті розглядаються питання забезпечення первинної медико-санітарної допомоги в об’єднаних територіальних громадах. На основі Положення про центри первинної медичної допомоги в Україні розроблені рекомендації щодо складу і площ приміщень амбулаторій сімейної медицини та фельдшерсько-акушерських пунктів. Наведена структура закладів первинної медичної допомоги у складі об’єднаних територіальних громад різних рівнів. Надані пропозиції, щодо особливостей реконструкції існуючих закладів.
Keywords: центри первинної медико-санітарної допомоги; ЦПМСД; амбулаторії сімейної медицини; фельдшерсько-акушерські пункти; фельдшерські пункти; ФАП; об’єднані територіальні громади