Напрямки створення регіонального туристичного іміджу на прикладі Рівненської області - Михальчук, Ірина; Беркова, О. П. (Бескиди, 2019)
Поняття імідж регіону можна визначити як відносно стійку сукупність емоційних переживань, раціональних уявлень, що відтворюються в масовій і індивідуальній свідомості, переконань і відчуттів людей, які виникають з приводу особливостей регіону, складаються на основі всієї інформації, отриманої про регіон з різних джерел, а також власного досвіду і вражень [2]. Формування іміджу кожного регіону України і, таким чином, посилення у пізнаваності українських земель серед громадян інших країн є досить важливим завданням. Це дозволить залучити додаткову увагу до регіонів, дасть можливість покращити інвестиційний клімат та отримати додаткові ресурси задля розвитку регіональних економік та інфраструктури. Разом з тим, створення іміджу регіонів полегшить процес у формуванні іміджу України в цілому, що дасть змогу визначити унікальність вітчизняних туристичних ресурсів порівняно з країнами-конкурентами.
Keywords: імідж регіону; регіональний туристичний імідж