Визначення зміни осьової швидкості повітряного потоку при засмокуванні у напівобмежений конічний смок - Зінич, Петро Лукинович; Жуковський, Стефан Семенович; Черноус, О. В. (КНУБА, 2001)
На основі проведеного теоретичного аналізу аналогії між магнітними полями постійних струмів і рухом повітряних потоків формула для визначення зміни осьової швидкості повітряного потоку, який засмоктується в конічний смок.
Keywords: рух повітряних потоків; магнітні поля постійних струмів; конічний смок; зміна осьової швидкості повітряного потоку