Меми та точки сенсу як спосіб ідентифікації та координації дії людини в сучасному міському просторі - Головатюк, А. К. (КНУБА, 2018)
В статті розглядаються тимчасові архітектурні елементи публічних міських просторів різного призначення, а саме: точки сенсу, об'єкти- символи, меми; описано процес їх формування. Показаний підхід до організації тимчасових громадських площ за допомогою точок сенсу, їх використання для пожвавлення міского громадського простору, для сприяння пішохідному руху, розвитку ділової діяльності та акцентації уваги до вуличного життя в околицях. Як приклад, надано авторську конкурсну проектну пропозицію по створенню мемів для активізації парку в районі Гран-Сан-Блас, Мадрид, Іспанія.
Keywords: об'єкт-символ; точка сенсу; мем; міське середовище; публічний простір міста; паблік-арт