Програмне управління роботою побутових водогрійних пристроїв (бойлерів) - Компанієць, Павло (КНУБА, 2025)
У проведеному дослідженні розроблено систему програмного управління побутового бойлера, впровадження якої дозволить гнучко керувати графіком його роботи. В основі розробленого пристрою керування використано мікроконтролер ESP-32, що дозволило реалізувати бездротовий канал доступу та розробити Web-інтерфейс користувача. Розроблене програмне забезпечення основується на математичній моделі процесу споживання води від бойлера, яка в подальшому може бути використана для оптимізації його режимів роботи.
Keywords: автоматизація; гаряче водопостачання; бойлер; оптимізація споживання; вимірювання; математичне моделювання; програмне управління; мікроконтролер; Internet речей; кіберфізична система