Дослідження процесу розвантаження грунту з ковша скрепера з напівкруглим днищем - Хмара, Л.; Спільник, М. (КНУБА, 2014)
У статті розглядаються дослідження з розвантаження ґрунту з традиційного ковша скрепера і з ковша скрепера з напівкруглим днищем і розвантаженням маятникового типу. Проведено дослідження розвантаження із застосуванням кольорових шарів грунту. Встановлено, що використання напівкруглого днища в ковші скрепера дозволяє знизити силові та енергетичні витрати при розвантаженні.
Studies of unloading process of the ground by scraper with a rounded bottom
Keywords: напівкругле днище; розвантаження; кольорові шари; полукруглое днище; выгрузка; цветные слои; semi-circular bottom; unloading; color layers; 624.132.3