Адаптація міського середовища до кліматичних змін. Заходи для утримання води - Кутняк, Анастасія (КНУБА, 2025)
Розглянуто сучасні методи, спрямовані на збереження та управління надлишковими дощовими опадами в умовах міського середовища. Проаналізовано, як інтеграція природних і технологічних рішень може допомогти містам адаптуватися до зростаючої частоти та інтенсивності злив, запобігаючи підтопленням, знижуючи навантаження на каналізаційні системи та створюючи резерви води.
Keywords: зміна клімату; опади; дощові сади; підтоплення; дринажні системи; зміни клімату