Особливості системи водовідведення та очищення стічних вод в рекреаційних зонах - Хоружий, В. П.; Ніколова, Р. О.; Недашківський, І. П.; Василюк, А. В. (КНУБА, 2016)
Проведено аналіз і порівняння існуючих методів водовідведення стічних вод (СВ) в Україні і пошук більш економічного і сучасного метода. На сьогоднішній день існують різні методи відведення СВ: гравітаційна, або самопливна каналізація, напірна та інші, які використовуються в містах країн колишнього СРСР. В ході вивчення сучасних зарубіжних методів було запропоновано вакуумну каналізацію, як перспективний і сучасний метод рішення проблеми відводу СВ. За цією системою майбутнє водовідведення, бо воно має незаперечні переваги не тільки технічного, економічного, але й екологічного характеру.
Keywords: пилкоподібний профіль; збірна камера; вакуумний клапан; перепад тиску; вакуумна каналізація; пилообразный профиль; сборная камера; вакуумный клапан; перепад давления; вакуумная канализация; saw-tooth profile; the collection chamber; the vacuum valve; the pressure difference; the vacuum sewage; УДК 628.2