Ідентичність та історична пам'ять громадян України : національна свідомість VS регіональні відмінності - Розумний, Олексій Максимович (Бескиди, 2017)
Ідентичність і пам'ять нерозривно пов'язані навіть на індивідуальному рівні : ми ідентифікуємо власне "я" у минулому часі завдяки особистим спогадам ; без них неможливо уявити такі такі форми емоційної прив'язаності як дружба, ностальгія, відчуття рідного дому. Важко переоцінити значення спільних ("колективних") спогадів для існування первинних малих груп, наприклад, сім'ї чи компанії близьких друзів.
Keywords: ідентичність; історична пам'ять; національна єдність; 323.1(477)