Баромембранні процеси при підготовці питної води (аналіз гіпотез і механізмів) - Кравченко, Марина Василівна; Гапула, Олексій Васильович; Заграй, Ярослав Михайлович (Київський національний університет будівництва і архітектури, 2008)
Проаналізовано умови очистки води з використанням баромембранних методів. Представлені дані про склад води різних джерел водопостачання з урахуванням застосування одного із основних методів очистки - зворотного осмосу. Обгрунтовано механізми і гіпотези з проблем процесів в системі "мембрана - вода".
Keywords: мембрана; баромембранні процеси; підготовка питної води; гіпотези та механізми