Регіон як істотна форма просторового розвитку - Наумкіна, Світлана Михайлівна; Челак, Олександр Петрович (Бескиди, 2017)
Вагомою складовою державної політики сучасних країн є управління розвитком територій, яку в межах суспільно-політичних наук називають просторовою політикою розвитку, що ставить за мету нівелювання регіональних диспропорцій та забезпечення збалансованого розвитку регіонів держави з урахуванням їх потреб та можливостей і загальнонаціональних пріоритетів.
Keywords: регіон; державна політика; форма просторового розвитку; 353(477)