Дослідження впливу форми перерізу на довговічність стрижнів в агресивному середовищі при складному вигині - Дзюба, А. П.; Дзюба, О. А. (КНУБА, 2016)
Побудовано алгоритм комп’ютерного моделювання корозійної деградації поверхні стержневих елементів в умовах одночасного впливу агресивного середовища та складного вигину з використанням математичних моделей корозії, що враховують взаємозв’язок напружено-деформованого стану та швидкості корозійного ураження. Досліджено вплив злитності перетину, що характеризує величину відкритої поверхні матеріалу, яка контактує з агресивним середовищем, на параметри довговічності стержневого елемента. Приведені та проаналізовані картини корозійного ураження та залежності, що характеризують зменшення площ, збільшення напружень і зміну периметра перетинів різної конфігурації в часі.
Keywords: корозійне ураження; стержневі елементи; алгоритм комп’ютерного моделювання; 539.3:004.94