Параметрична оптимізація і розрахунок на прогин оболонок при дії статичних комбінованих навантажень - Кошевий, О. О. (КНУБА, 2018)
За допомогою методу скінченних елементів і параметричної оптимізації проведено дослідження: напружень, переміщень, розподілу товщини для конусної і пологої циліндричної оболонки при дії статичних навантажень. Виконаний збір навантаження згідно будівельних норм. При розрахунку виконано мінімізація маси і розподілення товщини оболонок, при обмеженні переміщень по осям X,Y,Z. Побудовані діаграми зменшення маси оболонки по циклам оптимізації та зроблені загальні висновки.
Параметрическая оптимизация и расчет на прогиб оболочек под действием статических комбинированных нагрузок
Parametric optimization and calculation deflection of the shells under combined static loads
Keywords: оптимізація; оптимальне проектування; оптимізація оболонок; оптимізація за переміщеннями; оптимізація Femap Nastran; parametric optimization; optimal design; optimization of shells; optimization by displacements; optimization of Femap Nastran