Дослідження тепловиділення лужних цементів на основі паливних зол - Ковальчук, Олександр Юрійовичч; Грабовчак, Валентина Валентинівна (Знання, 2012)
Досліджено тепловиділення лужних цементів на основі паливних зол. Встановлено, що зололужні цементи відносяться до низькотермічних (Q =200Дж/г для лужного композиційного цементу та Q =350Дж/г для лужного пуцоланового цементу) порівняно із аналогами на основі шлакопортландцементу та шлаколужного цементу. It was determined heat emission of alkali-activated cements on ﬂ y ash basis. Established that ﬂ y as—alkali-activated cements are low thermal cements (Q = 200 J/g для for alkali-activated composite cement and Q = 350 J/g alkali-activated pozzolanic cement) comparing with analogues based on slag OPC and slag alkaline cements.
Keywords: тепловиділення; лужні метали; тепловиділення лужних металів; паливні золи