Екологічний вимір стану національної безпеки - Яценко, Л. Д. (КНУБА : ІТГІП, 2014)
У статті запропоновані перелік кількісних критеріїв та їх порогові значення, що в достатній мірі характеризують стан національної безпеки в екологічній сфері. Ці показники можуть бути використані для оцінки змін природного середовища під впливом посилення антропогенного навантаження для своєчасного виявлення екологічних ризиків та загроз національній безпеці в екологічній сфері і своєчасного реагування на них.
Keywords: екологічна безпека; екологічна рівновага; природне середовище; індикатори; порогові значення; 504.06