Інноваційна технологія оцінки якості менеджменту будівельних підрядних підприємств - Поколенко, Вадим Олегович; Малихіна, Оксана Михайлівна; Чуприна, Юрій Анатолійович; Горбач, Максим Володимирович; Волошина, Тетяна Валеріївна (КНУБА, 2017)
Статтю присвячено вирішенню науково-прикладної задачі започаткування та впровадження інноваційної технології оцінки якості менеджменту будівельних підрядних підприємств-виконавців (стейкхолдерів) будівельних проектів. Розроблено процесно-орієнтовану технологію оцінки якості менеджменту TAQM (абревіатура від англ. “Technology assessment of quality management”), яку запроваджено в практику управління та економічної діагностики будівельних підрядних підприємств. Зміст, ієрархія параметрів та розрахунково-аналітична основа створеної технології підпорядковані особливостям операційної системи будівельних підрядних підприємств (БПП), вимогам середовища будівельного проекту та особливостям інвестиційного циклу. Покладена в основу технології економічна модель створює належні підстави для трансформації підсумків формалізованого оцінювання управлінського, виробничого, ресурсно-майнового та фінансового потенціалу БПП в інтегровану оцінку якості менеджменту досліджуваного підприємства як стейкхолдера будівельного проекту.
Keywords: технологія оцінки якості менеджменту (TAQM); будівельне підрядне підприємство; ієрархічна система параметрів оцінки; стейкхолдер будівельного проекту; інтегрований показник якості менеджменту