О возможностях конечно-элементной методики в задаче о вдавливании жесткого плоского штампа в упругую полуплоскость - Доля, О. В.; Червинко, О. П. (КНУБА, 2009)
На прикладі класичної задачі про вдавлювання плоского жорсткого штампу з гладкою основою в пружний півпростір дається оцінка точності скінченно-елементної методики. Для переходу від нескінченої області до скінченої використано рішення задачі Буссинеска для нормальної зосередженої сили.
Keywords: штами плоскі жорсткі; пружний півпростір