Концептуальні основи динамічного аналізу механізму повороту кранів з вантажем на гнучкому підвісі - Ловейкін, В.; Човнюк, Ю.; Діктерук, М.; Кадикало, І. (КНУБА, 2017)
Обґрунтована концепція динамічного аналізу механізмів повороту кранів з вантажем на гнучкому підвісі (канаті). Отримані основні рівняння руху вантажу у неінерціальній системі відліку, пов’язаній з механізмом повороту крана. Встановлені основні кінематичні характеристики руху вантажу та енергосилові параметри механізму, що приводять до рівномірного та нерівномірного обертання.
CONCEPTUAL BASES OF DYNAMIC ANALYSIS OF THE MECHANISM OF CHANGERS OF THE CRANES WITH CARGO ON THE BLACKSHIP
Keywords: концепція; динаміка; аналіз; механізм повороту; вантажопідйомний кран; канат; неінерціальна система відліку; dynamics; analysis; swing mechanism; lifting crane; rope; noninertial reference frame; 624.87