Роль выразительности пассажирских объектов в городской среде - Поляка, Т.А. (КНУБА, 2010)
Стаття розглядає пасажирські об’єкти внутрішнього міського транспорту як повноцінні елементи предметно-просторового середовища, їх роль в формуванні загального архітектурного образу великого міста. Вказується недостатність досліджень в цій галузі, пропонуються приклади і вирішується питання щодо необхідності надання пасажирським об’єктам розгорнутих функцій: естетичних, орієнтувальних, ергономічних.
Keywords: пасажирські об’єкти громадського міського транспорту; просторове орієнтування людини; архітектурна естетика транспортних об’єктів; 72.01: 725.3