Система вентиляції з глибокою утилізацією теплоти витяжного повітря - Мамрикова, Дар`я (КНУБА, 2024)
Розглянуто принципи роботи систем, які дозволяють ефективно використовувати тепло, що зазвичай втрачається, для нагрівання припливного повітря. Описано роль фреону як робочого середовища у теплових насосах і проаналізовано деякі методи використання цієї системи в різних приміщеннях, включаючи зони з високим тепловим навантаженням. Такий підхід дозволяє значно знизити витрати енергії та покращити екологічні показники систем вентиляції, роблячи їх економічно вигідними та перспективними для використання у різних типах будівель.
Keywords: система вентиляції; теплова утилізація; витяжне повітря; тепловий насос; енергоефективність; теплове навантаження; теплообмін; 697.9