Методика дослідження напружених оболонок при ударних та імпульсних впливах - Легостаєв, А. Д.; Гречух, Н. А. (КНУБА, 2014)
Викладена постановка задачі щодо аналізу реакцій оболонки на ударні навантаження з урахуванням суттєвої нелінійності матеріалу оболонки Приведені теоретичні положення дають змогу побудувати ефективні алгоритми розв’язання задач динаміки оболонкових конструкцій.
Keywords: оболонка; ударні навантаження; перехідний процесс; шарова частина тензора напружень; ідеальна пластичність; 539.3