Особливості управління проектами реформування і реструктуризації підприємств в будівельній галузі - Бондарчук, О.В. (КНУБА, 2001)
Перехід країни до ринкової економіки спричинив різке збільшення потреби і інтересу до методів управління в умовах ринку. Одним з ефективних сучасних напрямів в цій галузі є управління проектами. Хоч окремі елементи методології управління проектами (матричні організаційні структури, сітьові графіки і т.д.) відомі і використовувалися в нашій країні протягом десятиріч, загалом з цим напрямом вітчизняні фахівці мало знайомі. Причина в тому, що управління проектами як практична дисципліна спочатку розвивалася застосовно до ринкової економіки, і накопичений досвід не міг бути ефективно використаний в умовах централізованої системи управління, що існувала.
Keywords: матричні організаційні структури; сітьові графіки; методології управління; управління проектами