Концептуальна модель інформаційної технології оцінювання результатів науково-дослідної діяльності - Білощицький, Андрій Олександрович; Кучанський, Олександр Юрійович; Андрашко, Юрій Васильович; Білощицька, Світлана Василівна; Кузка, Олександр Іванович (КНУБА, 2017)
Розглянуто концептуальну модель інформаційної технології оцінювання результатів наукової діяльності науковців, вищих навчальних закладів та їх структурних підрозділів. Обґрунтовано необхідність розробки даної технології. Запропоновано функціонально-модульний підхід до побудови інформаційної технології. Розглянуто основні завдання та принципи функціонування кожного з трьох модулів технології. В роботі розглянуто основні джерела збору інформації та завдання її первинної обробки. Сформовано основні вимоги до модуля зберігання інформації. Розглянуто основні задачі аналізу інформації, зокрема задачі оцінювання результатів, кластеризації діяльності за напрямами та прогнозування перспектив розвитку наукової діяльності. В статті наведено пропозиції щодо перспектив впровадження технології.
Keywords: оцінювання; наукова діяльність; збирання інформації; кластеризація; концептуальна модель