Біокліматична архітектура у сучасному еко середовищі - Кривенко, О. В. (КНУБА, 2014)
У статті розглядається біокліматична архітектура як розділ екоархітектури, що займає важливе місце в сучасній екології. Остання інтегрує більш ніж 70 наукових дисциплін та дає можливість забезпечувати вирішення завдань пов’язаних із вдосконаленням співіснування суспільства і природи. Запропоновано у біокліматичній архітектурі, як і в екології, при визначенні рівня екологічності середовища екосистем використовувати аналіз енергетичних ресурсів, природних і антропогенних факторів.
Keywords: архітектура біокліматична; екологія прикладна; екологія соціальна; екосистема природна; екосистема антропогенна