Клієнтоцентричність проти академізму: виклики для сучасного менеджера будівельної сфери - Пилипенко Ю. О.; Кубанов Р. А. (ЕКОІНВЕСТКОМ, 2025)
У сучасному архітектурно-будівельному середовищі менеджер виконує не лише технічну чи адміністративну функцію, а й виступає як комунікатор між проектною командою та клієнтом. Сучасні дослідження акцентують увагу на проблемі професійно-психологічного академізму - надмірної формалізації, дистанційності та орієнтації виключно на технічні аспекти, що ускладнює ефективну взаємодію з замовником. Такий підхід часто призводить до непорозумінь, втрати довіри та зниження рівня задоволеності клієнтів.
Keywords: клієнтоцентричність; академізм