Архітектура мусульманських освітніх закладів на прикладі мектебів та медресе - Жовква, О. І. (КНУБА, 2015)
У статті розглядається питання формування мусульманської духовної освіти, в світовому контексті, презентованої мектебами та медресе. У статті досліджено архітектурно-планувальні рішення мусульманських духовних навчальних закладів Криму та Азії, виявлено особливості і закономірності їх архітектурно-планувальної композиції та запропоновано шляхи розвитку архітектури сучасних духовних навчальних закладів.
Keywords: медресе; мектеб; мечеть