Чисельне моделювання умов інтенсифікації місцевого розмиву русла ріки за донною перешкодою, що відхиляється від берега вниз за течією - Ходневич, Я. В.; Стефанишин, Д. В. (КНУБА : ІТГІП, 2014)
Наведено результати чисельного моделювання модельних характеристик, за якими оцінюється інтенсивність протікання руслових деформацій за русловою донною перешкодою, що відхиляється від берега вниз за течією, внаслідок розвитку місцевої турбулентної течії, направленої від берега.
Keywords: донна перешкода; інтенсивність потоку; місцевий розмив; турбулентна течія; чисельне моделювання; 532.5:504.453; 519.6