Особенности расчета гнутоклеёных рам из клеёной древесины - Михайловський, Д. В.; Матющенко, Д. Н. (КНУБА, 2014)
Розглянуто основні методики розрахунку гнутоклеєних рам. Проведено аналіз і порівняння методик з класичною теорією опору матеріалів. Наведено графіки порівняння методів визначення напружень в карнизному вузлі гнутоклеєних рам з різними радіусами кривизни на прикладі рам промислової будівлі прольотом 12, 15 і 21 м.
Keywords: гнутоклеєні рами; клеєна деревина; методики розрахунку; карнизний вузол; Laminated wood; сurved frames; methods of calculating; сornice node; гнутоклееные рамы; клееная древесина; методики расчета; карнизный узел