Планування згладжених траєкторій руху будівельних промислових роботів (маніпуляторів) у просторі приєднаних змінних - Діктерук, М. Г.; Човнюк, Ю. В. (КНУБА, 2011)
Запропонований і обґрунтований спосіб (алгоритм) планування згладжених траєкторій руху будівельних промислових роботів (маніпуляторів) у просторі приєднаних змінних, який базується на поліномах сьомого степеню по часовій координаті (t) й дозволяє уникати ефектів "биття" вказаних траєкторій (процесу руху).
Keywords: згладжені траєкторії; планування; будівельні (промислові) роботи; приєднані змінні; маніпулятори; 681.5