Причини та тенденції нового урбанізму східної Європи у 1920-1930-х роках - Бачинська, Л. Г. (КНУБА, 2017)
Стаття присвячена виявленню причин появи головних напрямків в архітектурі і містобудуванні Радянської України у 1920-1930-ті роки, що відбувалися під впливом особливостей соціально-економічної і політичної ситуації. Проведено порівняння умов утворення архітектурно- містобудівної спадщини зазначеного періоду у Західній та Східній Європі. З’ясована виключна роль соціуму, який формується в державі залежно від існуючих економічних та політичних умов у визначенні головних тенденцій в архітектурі і містобудуванні.
Keywords: соціально-економічні і політичні умови; соціум та його структура; архітектура і містобудування; причини та тенденції