Дослідження каталітичної плівки на зернах фільтруючого завантаження та процеси, що викликають її утворення - Чарний, Д. В.; Чернова, Н. М. (КНУБА, 2015)
Розкрито підходи з безреагентної технології очищення багатокомпонентних підземних вод з підвищеним вмістом розчинних сполук заліза, марганцю та сірководню. Технологія базується на біо-фізикохімічному методі порушення термодинамічної рівноваги вихідної води. Одним з результатів такого підходу стало отримання нового фільтруючого матеріалу з каталітично-окисними властивостями на базі полімерних гранул, модифікованих плівкою залізо-марганцевих конкрецій.
Keywords: гранули; grain; фільтруюче завантаження; filter media; залізо; iron; марганець; manganese; залізобактерії; iron bacteria; хемолітотрофи; chemolithotrophs; термодинаміка; thermodynamics; очистка; treatment; пероксид; peroxide; диоксид; dioxide; 628.161.2:546.71