Резиденція буковинських митрополитів Йозефа Главки в контексті актуальних проблем збереження традиційного характеру історичного ландшафту міста Чернівців - Біленкова, Світлана Вікторівна (Рута, 2006)
Місто - це один з найсильніших та найбагатіших втілень культури в її матеріальній та духовній плоті. Кожне із них в силу поєднань природно-планувальник, соціально-економічних та інших умов, має свій неповторний характер історично утвореного містобудівної середовища, свій образ, свій "геній, або феномен". Чернівці - одне з найцікавіших історичних міст України, назва якого зустрічається в історичних джерелах ще з 1408 року.
Keywords: резиденція буковинських митрополитів Йозефа Главки; збереження традиційного характеру історичного ландшафту міста Чернівців