Побудова й оцінка баз знань систем управління знаннями проектами автомобільного господарства - Березенський, Руслан Володимирович (КНУБА, 2016)
Технічній стороні побудови системи управління знаннями проектами/програмами/портфелями взагалі та окремо автомобільного господарства приділено недостатню увагу. Розглянуто підходи щодо побудови баз знань систем управління знаннями. Як основну модель знань взято продукційну модель, яка оперує правилами «ЯКЩО – ТО». Подано показники оцінки якості продукційних баз знань і методи їх побудови. Відповідні бази знань будуть складати основу інтелектуальних систем підтримки прийняття рішень, що входять до складу інформаційно-телекомунікаційних систем військових формувань та правоохоронних органів. Запропонований підхід потребує формалізації знань і досвіду управління діяльністю військових формувань та правоохоронних органів з розробки, експлуатації й застосування інформаційно-телекомунікаційних систем, накопичених експертами.
Keywords: модель; система управління знаннями проектів; база знань; підтримка прийняття рішення; 004.89; 519.816; 351.746.1